Прокурор Андреева: Доктор Димитров няколко пъти сменя показанията си

[ad id=“225664″]

Лекарят, убил мъж, който се опитвал да обере гаража му в Пловдив, няколко пъти сменял версията си за това с какви предмети го е замерял крадеца.

Първоначално д-р Иван Димитров казал, че Жоро Джевизов го е нападнал с тръба. После твърдял, че е бил атакуван с табела. Според третата версия на медика крадецът хвърлил нож по него, което го принудило да започне да стреля.
Изпразнил целия пълнител на незаконно притежаван пистолет. Само един от куршумите попаднал в тялото на Джевизов и го убил. Това обясни заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева за НоваТв.

[ad id=“236999″]

„Стреляно е от близко разстояние в тялото на жертвата”, каза още обвинителят.

Тя подчерта, че обвиняемият е значително по-едър и по-висок от крадеца и не е ясно защо не се е опитал да го залови, вместо да стреля по него.

[ad id=“263680″]

„Убийството е извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана. Нападението от страна на крадеца е било отблъснато с прекомерна сила”, каза още Андреева.

[ad id=“218001″]

Според нея протестите, предизвикани от ареста на д-р Димитров, били предизвикани от спекулации. Андреева подчерта, че детайлите около престъплението са обявени няколко дни след извършването му, тъй като на разследващите е било нужно време да установят какво точно се е случило.

„Не сме се забавили. Разпитахме повече от 15 свидетели и изчакахме редица експертизи”, поясни Андреева.


image0 (9K)