Протест „Нито една повече“ – в Стара Загора днес

Протести под надслов „Нито една повече“ ще отбележат международния ден за елиминиране на насилието срещу жените в София, Варна, Велико Търново и Стара Загора, научи ЗАРАТА

В Стара Загора протестът ще започне от парк „Алана“ в 16:30 ч ., а шествието е с маршрут: парк „Алана“ – бул. „Цар Симеон Велики“ – Съдебна палата.
Протестите са организирани от „Феминистки мобилизации“ – феминистки колектив, който се бори за социалното, икономическото и политическото равенство на половете.

Датата се отбелязва всяка година на 25 ноември. Тазгодишните протести се случват на фона на увеличаването на случаите на домашно насилие по време на пандемията.
Протестите настояват за създаването на кризисни и консултативни центрове във всяка област, гласност на проблема и политики за превенция на насилието, а не само наказания за вече извършилите престъпление, за борба със структурното и икономическо неравенство, което води до насилие, за справедливост, права и достоен живот за всяка една жена, както и адекватни заплати и условия на труд за медицинските сестри, шивачките и всички други, работещи в „женски“ сектор.


image0 (9K)