НАЙ-НОВИ:

Проф. Даниел Вълчев: Машинното гласуване ще изчисти избирателните списъци

„Неправилно е непрекъснато да се правят промени в Изборния кодекс. Не е възможно да се реши политически проблем с юридически средства“, посочи бившият вицепремиер

„Машинното гласуване лесно може да се организира. То няма да увеличи избирателната активност, но ще спомогне за изчистването на избирателните списъци и на второ място ще премахне риска от броенето. Не за друго, но съм чувал, че когато станеш член на избирателна комисия, започваш да не можеш да броиш правилно.“ Това заяви в ефира на БНТ бившият вицепремиер и просветен министър Даниел Вълчев. По думите му номерата в бюлетините почти сигурно ще отпаднат.

„Постоянно се правят промени в Изборния кодекс преди избори. Това според мен е неправилно. Но е важно да се запомни следното нещо – не е възможно да се реши политически проблем с юридически средства“, посочи Вълчев.

„Софийският университет не е против преструктурирането на която и да е болница, ние сме против неяснотата. В крайна сметка правителството е в своето право да вземе решение, което иска по отношение на една държавна болница, но трябва да си дава сметка и за последиците. Надявам се, че сега нещата ще се успокоят, има нагласа те да бъдат решени положително до Коледа. Няма злонамереност от наша страна“, коментира той деята на кабинета за преструктурирането на правителствената болница „Лозенец“ в детска.

По думите му медицинският факултет не бива да бъде разрушаван с лека ръка, тъй като и самите педиатри са против идеята за създаването на педиатрична болница. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови