НАЙ-НОВИ:

Проф. Константинов: При патриотите парламентарният ресурс е вече изчерпан 

,,За Борисов не може да се каже, че в момента печели нещо. Трябва да търси друга подкрепа. Подкрепа от Марешки е вариант, но тя няма да бъде безкористна“, поясни анализаторът.

Това, което е удивително, е, че деструктивни процеси има както в малката и голямата коалиция, така и сред опозицията. Не е този ясен случай, в който едните падат, а другите се готвят да поемат властта.

Това заяви в ефира на БНТ анализаторът проф. Михаил Константинов.

,,По отношение на национализма крилата около ГЕРБ и БСП следват една умерена линия, за разлика от партиите на Запад. Смятам, че това ще ни гарантира доста плавен преход“, добави той.

По думите му над 90% от хората, които получават български паспорт, не идват тук, а тръгват към Западна Европа.

,,Разбира се, България предлага по-добри условия от Молдова и Македония, но те не са достатъчно добри за оставане тук. Просто българският паспорт става трамплин“, допълни Константинов.

-->

,,Някои си помислиха, че чрез вкарването на „готови“ българи, ще решим демографската криза. Е, не се получи. Това средство се оказа неефективно“, заяви анализаторът.

,,Никой не иска от Обединените патриоти да говорят, а просто да ходят в парламента и да поддържат кворум“, коментира проф. Константинов ситуацията около малката коалиция.

,,За Борисов не може да се каже, че в момента печели нещо. Трябва да търси друга подкрепа. Подкрепа от Марешки е вариант, но тя няма да бъде безкористна“, поясни анализаторът.

,,Не могат да се разберат как да наредят имената в листите за евроизборите. Това също се оказва проблем в малката коалиция. При тях сякаш е изчерпан парламентарният ресурс“, добави още Михаил Константинов. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови