Публиката във възторг от виртуозното изпълнение на Старозагорския балет в световната премиера „Сънят на Пилат“

Успех пожъна световната премиера на балета „Сънят на Пилат“. Пуликата реагира възторжено на всяко от виртуозните изпълнения на балетните артисти от балетната трупа на Старозагорската опера, информира ЗАРАТА.

Творческият екип в лицето на композитора Стефан Димитров, хореографа Василий Медведев, диригентът  Владимир Бошнаков, художника Павол Юраш, хормайстора Младен Станев  получи своята най-висока оценка за необикновения танцов спектакъл. Артистичният директор на Балета на Държавна опера-Стара Загора примабалерината Силвия Томова изправи на крака зрителите, които изразиха своето горещо признание за нейния изключителен принос за високото ниво на блестящата балетна трупа.

За „Сънят на Пилат“ на старозагорската трупа – първият от 40 години нов балетен спектакъл

Тласък на високото творческо напрежение в зала 1 на Националният дворец на културата даде директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов с въвеждащите си думи  в литературен клуб „Перото“.  Огнян Драганов връчи на Стефан Димитров и на Василий Медведев почетните плакети на уникалния и единствен за България Фестивал на оперното и балетното изкуство, който  тази година ще се проведе за 51-ви път в Стара Загора от 26 ноември до 10 декември. Международният творчески екип обеща да дойде и за премиерата на „Сънят на Пилат” на 8 декември в Стара Загора.

 Спектакълът е осъществен от Старозагорската опера със съдействието на фондация „Ценности“, Палмс Мюзик, Министерството на културата, Столична община и община Стара Загора.

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!