Пускат танцовите състави, но танцьорите – с шлем и ръкавици

Поетапно отварят танцовите състави. Това стана ясно след среща в МС с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, министъра на културата Боил Банов, Христо Мутафчиев и представители на танцовите школи.

Състезателният характер за момента не се възстановява. Ползотворни разговори провели във ведомството.

Сега според преговарящите трябва да се върнат хората към концертите. В понеделник в 11.00 часа ще има още една среща с министъра на културата.

image0 (9K)

Препоръчва се шлем и ръкавици в танцовите школи. Още днес отварят съставите, които са готови.

През лятото посещаемостта намалява, но сега бил периодът съставите са започнат да се възстановяват. При Боил Банов ще се обсъди ако на есен пак има пик какво да правят танцовите състави.

Има фалирали и затворени школи, стана ясно още след срещата. Над 30 000 са школите у нас.

Живеем в страшен абсурд, да ни разрешават да вкараме публика, каза и актьорът Христо Мутафчиев. Преговаря се в откритите пространства капацитетът на публиката да е до 50%, а в закритите до 30%.

До края на деня се очаква заповед на министъра на здравеопазването. По думите му за публиката може да се вземат мерки. Не се знае обаче как ще се опазят артистите на сцените.

Ромео и Жулиета не могат да играят с маски, каза Мутафчиев. Трябва лична отговорност на всеки артист.

Всеки директор на театър ще съобразява как да работи. Ако репертоарът позволява може да се отвори театърът щом излезе разрешението от министър Кирил Ананиев.

news.bg

(Visited 8 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!