Путин и Байдън се очаква да преговарят идната седмица

Путин и Байдън се очаква да преговарят идната седмица

Снимка: архив, БГНЕС

image0 (9K)

Дългоочакваните преговори между президентите на Русия и на Съединените щати може да се състоят в началото на следващата седмица, съобщи радио „Комерсант“. За това са се договорили на вчерашната си среща в Стокхолм руският министър на външните работи Сергей Лавров и американският държавен секретар Антъни Блинкън.

Още по темата

2 дек 2021 13:20

97

След срещата си с Блинкън Лавров даде пресконференция, на която заяви, че Съединените щати са изразили готовност да помогнат при изпълнението на Минските споразумения. „Считаме, че могат да се използват техните възможности, отчитайки факта, че именно те оказват решаващо влияние на Киевския режим,“ допълни руският външен министър, цитиран от БНР.

Сергей Лавров е запознал Антъни Блинкън с руската позиция, че Москва е посредник, а не е участник в конфликта в Донбас и че кризата трябва да бъде решена чрез преки преговори между Киев от една страна и Донецк и Луганск от друга.

По време на контактите си в рамките на срещата на външните министри на страните от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Лавров е поискал от западните си колеги гаранции за сигурността на Русия.

„Поставената цел е да не се допусне по-нататъшно разширяване на НАТО на изток и разполагане по западните ни граници на нови оръжейни системи, които да застрашават сигурността на Руската федерация,“ каза Лавров.
 

Източник: https://www.dnes.bg/……………

(Visited 3 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!