Първан Симеонов: Коронавирусът ще повлияе на активността на изборите

„Въпросът за коронавируса е основният въпрос и за изборите. Ако активността на тях е ниска, ще имаме едни резултати. Ако е порядъчна, ще имаме други. Това е така, защото не всички електорати се повлияват от коронавируса. По-възрастните хора в по-голяма степен ще се уплашат да гласуват”. Това коментира Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл“, в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

„Ако до изборите продължава така да се поддържа една основна тема в обществото ми се струва, че това ще е в услуга на управляващите”, каза политологът.

По думите му към момента има седем формации, които имат шансове да влязат в парламента.

„Две от тях трябва да направят сериозна кампания. Едната е тази на Мая Манолова, другата е на ВМРО. Има и няколко формации, които ще се надяват на по-ниска бариера”, коментира социологът.

„Сложно става обаче след изборите – как ще се сформира управление и колко легитимно ще е то. Ако няма достатъчна избирателна активност, ще е трудно да обясним на хората какъв ще е този кабинет, който ще се сформира после”, допълни още Първан Симеонов.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!