„Пътна полиция” с акция в малките населени места

„На територията на няколко областни дирекции ще има целенасочен контрол в малките населени места, където е отчетено повишение на данните за пътнотранспортен ревматизъм”. Това заяви инсп. Лъчезар Близнаков, представител на „Пътна полиция“ при ГДНП.

„Няма да обявим кои са тези територии, за да използваме съвсем целенасочено елемента на изненадата там“, каза Близнаков, цитиран от „Фокус”.

В рамките на операцията, която приключи в неделя по линията на ROADPOLL, са проверени 9 407 товарни автомобила, като са установени 3 478 нарушения.

„148 от тях са свързани с техническа неизправност на автомобилите. В десет от случаите са констатирани опасни технически неизправности и са наложени принудителни мерки като не е допуснато движението на тези автомобили. В десет случая е установена употреба на алкохол от водачите, а в един случай – употреба на наркотични вещества. Един водач е арестуван за предлагане на подкуп на длъжностните лица. Автобусите, които са проверени, са 1 648 броя като са установени доста по-малко нарушения – 281. Радостното е ,че те са незначителни. Само в един случай е установена употреба на алкохол в автобусен водач“, съобщи Близнаков.

Публикувано със съгласието на BNews.bg

 


image0 (9K)