Радев за Максим Минчев: Обичаше живота, бе любопитен към света и професионалист в работата си

Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семейството и близките на Максим Минчев, общественик, журналист и генерален директор на Българската телеграфна агенция, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Обществото ни и българската журналистика загубиха голям човек и професионалист със значим принос за развитието на агенционната журналистика в България. Той ще бъде запомнен с богатата си ерудиция, широкия си кръгозор и сърдечността си“, заявява в писмото си държавният глава.

Президентът подчертава, че през годините Максим Минчев е успял да преведе БТА през труден за медията период, да внесе спокойствие сред журналистите и да сплоти колектива, както и да допринесе за популяризирането на агенцията и за развитието на нови инициативи.

„Благодарение на неговия принос, добрите традиции в БТА бяха надградени със съвременни стандарти на модерната агенционна журналистика“, допълва Румен Радев. По думите му доказателство за неговите усилия е изборът на Максим Минчев през 2016 г. за генерален секретар на Световния съвет на информационните агенции, за президент на Асоциацията на информационните агенции от Балканите и Югоизточна Европа и на Асоциацията на информационните агенции от Черноморския регион.

„Максим Минчев ще остане запомнен не само като журналист с голям опит, но и като автор на книги и страстен любител на фотографията. Той обичаше живота, подхождаше с любопитство към света и с професионализъм към работата си“, заявява още държавният глава в писмото си до семейството и близките на Максим Минчев.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!