Разделени ли са Блатечки и Диляна?

Ако не е нарочно съвпадение, то поне е доста странно, на 3 октомври, в неделя, Диляна Попова и Асен Блатечки да гостуват по отделно съответно при Петя Дикова в „Тази събота и неделя” по Би Ти Ви и при колежката й в „На фокус с Лора Крумова” по Нова тв. Зрителите не трябваха да избират кое интервю да гледат, защото първото започва в 8 сутринта, а другото – в 16, 30 следобед.

Диляна отговаряше на въпроси в комплект с актрисата Евелин Костова, с която освен че са колежки, са и близки приятелки. Асен, който е бил каратист, преди да избере актьорството, пък блесна в ефира на Нова тв в комплект с боксьора Тервел Пулев. Вероятно зрителите и на двете предавания са очаквали прочувствени откровения и разяснения, след като дни по-рано „Уикенд” разкри раздялата на Диляна и Асен, заради изневери от негова страна, плюс чата му с 20-годишна девойка. Уви, нямаше трогателни изповеди, нито бегъл коментар. Темата дори не бе зачекната, макар да е топ приоритет в социалните мрежи и интернет форуми.

„Връзките по любов никога няма да бъдат отживелица. За една част от хората, които имат тази чувствителност, те никога няма да бъдат отживелица”, сподели Диляна Попова в студиото на „Тази събота и неделя”. Така и не прозвуча въпрос за отношенията й с Асен Блатечки, за които се говори, че са разтрогнати със скандал още през лятото. И все пак актрисата и модел, която от години е на върха на класациите за най-красиви българки, спомена актьора на два пъти. Първо не назовава името му, но се подразбра, че става дума за него, когато Диляна изтъкна как миналата година обещали на сина им Борил да го заведат в „Дисниленд”, но не успели, заради пандемията. За радост, този септември, когато и тя, и синът й празнуват рожден ден, сбъднали тази му отдавнашна мечта.

„Радвам се, че му подарихме това нещо и успяхме да го осъществим”, каза Диляна Попова. После, красавицата, която отбеляза 40-тия си юбилей, коментира вълненията, свързани с първия учебен ден на Борил. Радвала се, че го приели в Музикалното училище, защото той е „малко по-свободен дух”. Притеснявала се да не е в училище, в което много да го натискат и да намрази ученето.

Баща му Асен Блатечки, който има и дъщеря Катерина от актрисата и режисьор Катерина Горанова, повлиял в избора на училище. „Асен му е идол. Те имат страхотна връзка. Борил го обожава, което е супер, защото той си е момче и трябва да си има това усещане и тази мъжка подкрепа”, обясни Диляна и допълни, че баща и син обичали да слушат музика заедно. Борил кандидатствал със солфеж, приели го виола по преценка на комисията. Тези дни родителите му купили виола, така че вече е подготвен. „Много искам детето ми да може свири на класически инструмент”, сподели Диляна.

В цялото си интервю тя като че с нищо не намекна за раздялата с Асен Блатечки. Изглеждаше все така красива и усмихната и вероятно, ако новината вече не бе обществена тайна, едва ли някой би заподозрял за разлъката. Свежото излъчване на актрисата може да се дължи на философията й, която сподели в края на гостуването си в „Тази събота и неделя”. Диляна пожела на зрителите да са здрави, но да обръщат внимание както на физическото си здраве, така и на психическото си такова. „Трябва да се освободим да бъдем щастливи. Да спрем да слушаме някакви други неща, да спрем да следваме някакви съображения от еди какво си… Защото когато ние сме щастливи, и децата ни са щастливи. И просто наистина това е много важно, защото животът ми се струва, че стана още по-кратък и още по-бързо минава”, каза актрисата. На връх рождения си ден, който бе на 24 септември, Диляна сподели в инстаграм три снимки, за които каза, че изразяват нейното усещане за свобода – свободата сам да избираш, свободата да почувстваш и свободата да взимаш решения.

„Благодаря на Бог за това, което ми е дал, и за това, което не ми е дал”, написа Диляна. Докато всички чакат откровение за Асен Блатечки, актрисата направи такова тези дни за приятелите си. Диляна сподели към плажен кадър в инстаграм с моделката Яна Грудева: „Със сигурност осъзнах, че човешките взаимоотношения са най-важното за начина, по който се чувстваш в живота! Щастлива съм с приятелите, които съм си намерила! Благодаря, че ви имам!”.

Асен Блатечки не говори за Диляна по време на гостуването си в предаването „На фокус с Лора Крумова” по Нова тв. Зрителите, които са очаквали да чуят поне намек за красавицата, останаха разочаровани. Водещата поведе разговора с актьора и боксьора Тервел Пулев в съвсем друга посока, а именно спорта, избора на професионален път, какви пакости са правили като деца, за уроците от бащите им и на какво искат да научат децата си. Асен искал да научи сина и дъщеря си да бъдат свободни, да са наясно със себе си и да сбъдват мечтите си.

Иначе зрителите разбраха, че урокът от баща му е да не лъже и да не краде. Асен бил палаво дете и си падал по екстремни изпълнения, като например да ходи по ламарина, закачена по ръба на покрива на блока, в който живеели, както и да влиза вкъщи през балкона. Като разбрал, баща му остъклил балкона. Актьорът тренирал карате и даже има успехи в този спорт, иначе мъжете в семейството му по майчина линия са все боксьори. Когато братът на дядото на Асен станал балкански шампион по бокс в лека категория, бил много горд. Дядото на актьора, който вече бил спрял със спорта, предизвикал брат си-шампиона на двубой в празния басейн в Западен парк. Победил го, с което му показал, че не е най-добрият, писа Уикенд.

Асен разказа и биткаджийски истории на родителите си. Сред най-впечатляващите бе тази, в която Асен, баща му и майка му и актьорът Валери Йорданов набили шест здравеняци. Разправията се случила по време на семейната ваканция край морето. Някакъв се опитал да ухажва сестрата на Асен. Явно е избрал неподходящ начин, защото баща им се намесил и набил ухажора и негов приятел. Когато Асен и Валери Йорданов пристигнали, разбрали, че имало бой. И докато коментирали, спрели две коли, излезли 6 човека, един от които бил с „размазано ухо”, след сблъсък с Блатечки-старши.

„Много ги бихме. Майка ми и тя помагаше с един счупен стол”, спомни Асен. „После се оказа, че те са от групировката на един мой много добър приятел от детските години и на другия ден носиха цветя на майка ми да се извиняват”, сподели актьорът.

 


image0 (9K)