Разпитват родителите на терориста в Париж

Родителите на нападателя, който уби и рани хора снощи в Париж, са задържани за разпит. Засега не са дава друга информация за извършителя на атаката, който е бил идентифициран по пръстови отпечатъци.

[ad id=“225664″]

Отговорност за нападението, при което загина един човек, а четирима бяха ранени, пое организацията „Ислямска държава“. Атаката бе извършена в събота вечер в центъра на Париж, в оживен квартал с много ресторанти и барове. По разкази на очевидци и полицаи младият мъж започнал безразборно да напада с нож минувачи, успял да нанесе рани на петима души и побягнал, държейки окървавения нож в ръка. Твърди се, че викал: „Аллах е велик!“.

[ad id=“263680″]

Полицаите пристигнали много бързо, за по-малко от пет минути, и го обкръжили. Той се опитал да ги нападне, но бил неутрализиран и прострелян два пъти смъртоносно. Според източници на радио Ер Те Ел, нападателят не е бил в списъка на потенциалните терористи. Атаката бе извършена в момент, когато Франция живее под постоянна терористична заплаха, отбелязва Франс прес, цитирана от Канал 3.

[ad id=“236999″]

Последното смъртоносно нападение датира от 23 март в Каркасон и Треб, в южната част на страната. Общо 245 човека са били убити при атентати на френска земя от 2015 г. Някои от тези терористични актове бяха извършени именно с нож, като този в Марсилия през октомври миналата година.


image0 (9K)