Разпространиха снимка на атентатора от Архангелск

Терористичен атентат е основната версия за взрива в управлението на Федералната служба за сигурност в руския град Архангелск. При инцидента загина предполагаемият извършител, трима служители на ведомството бяха ранени.

Междувременно полицията публикува снимка на предполагаемия извършител – 17-годишен ученик в местния политехнически техникум. На снимката се вижда как той влиза, държейки раница в ръце.

От Следствения комитет на Русия обявиха, че взривът е дело на 17-годишен младеж – самоубиец, който е влязъл в сградата с чанта. Взривното устройство е избухнало в ръцете му, след като го извадил от чантата. Самоличността му се установява.

Говорителят на Следствения комитет Светлана Петренко заяви пред ТАСС, че се извършват обиски на адреса на атентатора, разпитват се негови близки и приятели.

Според руските медии в профила си в младежът се определя като анархист, недоволен от руските службите за сигурност, защото изфабрикували случаи и мъчели хора.

Според руски сайтове атентаторът е предупредил за атаката в социалните мрежи. След атаката в социалните мрежи бяха открити послания, за които службите предполагат, че са писани от нападателя, само че под псевдоним. В постовете, подписани от Валерян Панов, се казва, че в сградата на ФСБ ще има терористичен акт, а авторът пише, че действа сам и не трябва да се търсят съучастници.

Източник: „Гласове“


image0 (9K)