Ракшиев: Инфлацията може да расте до края на годината

Инфлацията може да продължи да расте до края на годината. Това обяви народният представител от ПП Александър Рашкиев пред Нова Нюз.

„Тя се движи основно от цените на енергоносителите, а ние вече имаме стабилизиране на международните пазари. Хората трябва да са спокойни, че по-лошо няма да стане от гледна точка на инфлацията.

image0 (9K)

Още по темата

19 май 2022 12:00

3

17 май 2022 18:48

82

Със сигурност в момента страната ни изживява едни тежки икономически времена”, обясни  представителят на ПП.

„По бюджета, съгласен съм, че не успяхме да „огреем” навсякъде. Самият приоритет беше изцяло насочен към антикризисните мерки, които дискутираме през последния месец. Смисълът на актуализацията е тези мерки да стигнат до обществото”, добави той.

„В този смисъл, въпреки че хората, които работят в сектор „Култура”, няма да бъдат подпомогнати чрез повишение на техните заплати, защото бюджетната рамка не го позволява, подкрепа ще получат чрез мерките, които са налични за всички граждани”, поясни той. И допълни, че разбира исканията на синдикатите.

„Трябва да се отбележи, че синдикатите правят това, за което са създадени. Радвам се да видя, че те застават на страната на хората, които представляват. На синдикатите бих казал, че ги чувам и ги разбирам”, каза още Александър Ракшиев.

На въпрос с кого ще преговарят от ПП, той каза следното:

„Тази седмица целим да съберем необходимото мнозинство, което да застане от правилната страна на битката с корупцията. В този смисъл може или да преговаряме централизирано с партиите, или да потърсим конкретна подкрепа от депутати”.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 16 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!