Рашков за прокуратурата: Все едно работим в различни държави

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Все едно работим в различни държави, на различни планети и по различни проблеми. Така коментира министърът на вътрешните работи Бойко Рашков взаимоотношенията с прокуратурата. Той е изслушван в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

„В практиката се сблъскваме със случаи, в които не е налице неотложност, а обикновен случай на проверка от МВР и се стига до момент, в който може да се образува производство. Това задължава служителите на МВР да изпратят материалите на съответната прокуратура и да чакат тя да реши какво да прави с тези материали. Оттук нататък започва, в зависимост от различни фактори, едно неопределено по време чакане да се реши какво да се прави с тези материали.

Миналата година, около юни, започнахме проверки и да събираме материали за АМ „Хемус“. Материалите бяха много и не бяха по силите само на една служба. Затова ние разпределихме и на ГД „Национална полиция“. Тя работи дълго и някъде през октомври бяха готови и изпратиха на прокуратура. Колкото вие сте получили оттогава досега информация какво е свършила прокуратура, толкова и ние. Това са 6 месеца. Готов съм да се извиня, ако междувременно е взела процесуално решение, но ние не сме уведомени.


Все едно работим в различни държави, на различни планети и по различни проблеми“, заяви Рашков, цитиран от „24 часа“.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)