Реал и Байерн с големи победи преди реваншите в Шампионската лига

Реал (Мадрид) постигна победа с 3:1 в първия мач с Наполи от 1/8-финала в Шампионската лига и така взе добра преднина преди реванша. Гостите на „Сантиаго Бернабеу“ първи откриха резултата в мача с попадение на Лоренцо Инсиние в 8-ата минута, но това като че ли само раздразни „кралския клуб“ и той направи пълен обрат. Точни за успеха на испанците бяха Карим Бензема в 18-ата, Тони Кроос в 49-ата и Каземиро в 54-ата минута. Очакваното зрелище се получи, като и двата тима имаха още положения пред двете врати и само малшансът попречи да видим и повече голове.

Байерн (Мюнхен) разби на пух и прах Арсенал с 5:1 в първия 1/8-финал от Шампионската лига на „Алианц Арена“ и гледа уверено към 1/4-финалите. Нищо не предвещаваше такъв разгром за „артилеристите“ след равностойните първи 45 минути, но след почивката баварците заиграха много силно и не оставиха никакви шансове на съперника си.

Първото попадение за баварците отбеляза Ариен Робен в 11-ата минута. В 30-ата минута Арсенал изравни чрез Алексис Санчес. Чилиецът изпълни дузпа, Мануел Нойер спаси, но при добавката Санчес успя да отбележи изравнителен гол. В 53-ата минута Роберт Левандовски отново изведе Байерн напред с гол с глава. В 56-ата минута Тиаго Алкантара нокаутира гостите след асистенция на Левандовски. В 63-ата минута Алкантара отбеляза и втория си гол в мача. Появилият се като резерва пет минути преди края Томас Мюлер окончателно довърши лондончани.


image0 (9K)