Ресторантьори: Кацаров отново се изплю върху нас!

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) остро осъдиха поведението на служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

„Кацаров отново напомни за себе си със създаването на разделителни линии в обществото!“, пишат ресторантьорите в позиция, изпратена до медиите.

Ето и цялата позиция на СЗБ и БАЗ:

„Тази сутрин временният здравен министър Стойчо Кацаров отново се изплю върху нашия бранш! „Няма да допусна да са отворени кръчмите, училищата не“, изохка се той.

В момент, в който все пак стартираха някакви разговори с държавата за обединение около компромисни решения, които да позволят на бизнеса да работи сравнително нормално и да се обединим около мерки, които биха имали реален ефект в борбата с Ковид-19, Кацаров отново напомни за себе си със създаването на разделителни линии в обществото!

Отдавна ни омръзна от това пренебрежително отношение на властите към бранша ни! Ние сме работодатели и предприемачи, които дават работа на стотици хиляди родители, чиито деца ходят на училище! За никого не е тайна, че се очаква повишаване на заболеваемостта след стартиране на учебната година. Но ние никога няма да призовем за затваряне на училищата, защото образованието на нашите деца е важно на първо място за самите тях и техните родители, а на следващо за държавата, нейната демография и икономика.

Остро осъждаме разделителните линии, които чертае Кацаров в обществото, но този тип поведение, което е факт още преди той да бъде назначен за министър, обясняват тоталния провал на ваксинационната кампания и справянето с пандемията.

Макар да сме наясно, че няма да стане, по неясни за нас причини, ОСТАВКА, Кацаров!

Учениците трябва да учат присъствено, а бизнесът трябва да работи!“
 

https://www.dnes.bg/………….

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!