Рецидивист излиза от затвора в края на септември и сега отново е в ареста заради обир в Хрищени

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ненчо К., на 35 г. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 20.11.2017 г. в с. Хрищени, общ. Стара Загора е разрушил прегради, здраво направени за защита на имот, и е разбил входната врата на къща, като след това е откраднал мъжко яке и сумата от 760 лева. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

[ad id=“263680″]

Установено е, че на 20 ноември Ненчо е отишъл до дома на възрастния мъж, когото е обрал. Част от паричните средства обвиняемият похарчил за лични цели, а другите ги предоставил в заем на свой познат.

[ad id=“225664″]

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, предимно против собствеността. Деянието на 20.11.2017 г. е извършено в условията на опасен рецидив. Ненчо К. е бил освободен от затвора на 21.09.2017 г. след изтърпяване на двугодишна ефективна присъда. Към момента спрямо него има още едно неприключило досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Стара Загора, за извършен грабеж в условията на опасен рецидив.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства срещу Ненчо К. може да се направи обосновано предположение, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Ненчо К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.


image0 (9K)