Румен Гечев: Коалицията стана тройна

Румен Гечев: Коалицията стана тройна

Депутатът от БСП Румен Гечев е категоричен, че БСП няма да подкрепи проектокабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Гостът в студиото на „Денят ON AIR“ даде заявка, че биха подкрепили програмни цели, които отговарят на програмата на България.

„Днешната среща, в която отидоха на крака при ДПС, въобще не е за конституционната реформа. Това е, за да се гарантира резерв от гласове при гласуването на правителството, тъй като е възможно депутати на „Промяната“ и ГЕРБ да не го подкрепят. Не сме чули за каква конституционна реформа става дума. Г-н Христо Иванов предполагам е споделил идеи с г-н Пеевски. Влака го кара ДПС“, коментира Гечев.

Асен Василев е номинацията за финансов министър в проектокабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

„С Асен Василев сме работили заедно, не сме имали проблеми. Имахме сравнително висока степен на разбиране. Особено важен е екипът, с който работи министърът на финансите. Важно е един човек какво може професионално, няма значение къде членува“, посочи Гечев пред Bulgaria ON AIR.

„Г-н Тагарев има крайнодесни възгледи и минава към групата на „ястребите“. Сега се появява отново. Очевидно основното е защитата на г-н Борисов. Целите не са само лични, но най-страшното е, че може да вкарат България в сериозни събития това лято в Украйна“, подчерта депутатът от БСП.

Социалистите имат подозрения, че служебният кабинет в нарушение на ограниченията е взел средства от фискалния резерв.

„Изпратихме писма до управителя на БНБ и министъра на финансите. Фискалният резерв се управлява от правителството, но БНБ е банката на правителството. Идеята е тези операции да бъдат прозрачни. Ще сверим информацията от БНБ и МФ. До края на април финансовият резерв е на минус 4 млрд. лв. От 13 млрд. резерв, слиза на 9 млрд. и нещо. И се приближаваме към Сребърния фонд, което не е добре“, обясни Гечев.

По думите му служебният кабинет е поискал да използва фискалния резерв временно – да ползва тези средства и след това евентуално да ги върне.

„Към момента няма риск за пенсиите. Не вярвам служебният кабинет да рискува пенсиите. Даже и да няма правителство и да отидем на избори, нормално е да удължим бюджета до края на годината. Но сякаш ще има редовен кабинет“, отбеляза още Гечев.

https://www.dnes.bg/

(Visited 111 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.