Румен Радев: Вихрещата се корупция в момента ни излиза най-скъпо на всички

Следващата седмица ще издам указ с ясен състав на служебното правителство и срокове.

Това каза президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали е готов вече със служебния кабинет, предаде репортер на БГНЕС.

image0 (9K)

Вихрещата се корупция в момента ни излиза най-скъпо на всички„, заяви президентът, след като по-рано днес премиерът в оставка Бойко Борисов нарече случващото се в парламента „шоу„, струващо по „19 млн. лева на ден„. Борисов се обърна по адрес на президента с думите: „Парламентът беше закрит. Надявам се, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава и накрая го изпрати в парламента. Гледайки ги, предполагам, че не се гордее с тях и е разбрал какво направи. Ако не е разбрал, още по-лошо“.

През тази седмица президентът съобщи, че извънредните парламентарни избори ще се проведат на 11 юли. Това се случи, след като и БСП върнаха проучвателния мандат за съставяне на правителство. В петък Камелия Нейкова оглави като председател новата Централна избирателна комисия, която ще бъде назначена с президентски указ в деня, в който 45-ото Народно събрание бъде разпуснато. Това ще стане през идната седмица.

Днес Радев е на посещение в софийското село Петрич, където участва в отбелязването 145-годишнината от обявяването на Априлското въстание в населеното място.

Той поднесе венец пред Паметника „Камбаната“, след което проведе шествие до централния площад, където започна възстановка на посрещането през 1877 г. на лейди Емили Странгфорд в селото. След потушаването на Априлското въстание, тя събира средства и изгражда и оборудва 6 болници на територията на България, една от които е в Петрич. 

източник www.dunavmost.com

(Visited 6 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!