Румен Христов: Избирателите ни не са щастливи, че подкрепяме ПП-ДБ

Румен Христов: Избирателите ни не са щастливи, че подкрепяме ПП-ДБ
Румен Христов: Избирателите ни не са щастливи, че подкрепяме ПП-ДБ

Снимка: БГНЕС

Ще направим сериозна битка за София, имаше много кандидати и пресяването не става толкова бързо, което е нормално, когато отсреща застава един кандидат на Държавна сигурност, обяви лидерът на СДС и зам.шеф на ПГ на ГЕРБ-СДС Румен Христов пред БНТ.

Според него надпреварата за кметския пост била трамплин за Васил Терзиев. По думите му ПП и ДБ били продукт на задкулисието и когато една формула не проработела, се търсел друг вариант.

„Нашите избиратели не са щастливи, че подкрепяме управлението на ПП-ДБ. Направихме го, защото искахме да постигнем големите цели – Шенген и еврозоната“, обясни той.

Христов се надявал, че ще стигнат до ротацията. Той обаче не каза кога ще бъде обявен кандидатът им за кмет на София. Кандидатите били „все още трима-четирима“. Той се надявал на втория тур да получат подкрепа от Вили Лилков. Мислели да подкрепят него, но все пак най-голямата формация в парламента не можела да не издигне кандидат. Иначе Бойко Борисов бил провел среща с Вили Лилков, Румен Христов –  също.

Той припомни, че предложенията за промени в конституцията са изпратени на Венецианската комисия. Зародили се обаче големи очаквания към промените в основния закон. „Нека да бъдем по-внимателни, аз лично бих се вслушал повече в думите на конституционалистите“, уточни лидерът на СДС.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)