Румен Христов с оценка: Мерките са закъснели, неадресирани

Правителството обяви пакет от антикризисни мерки в тежката ситуация. Ще сработят ли те?

„От всички мерки може да се очаква някакъв резултат. Въпросът е какъв е той. За мен те са закъснели, неадресирани, съобразно групите, които имат нужда. Част от тях са проинфлационни, защото раздаването на средствата не е добра практика“, каза депутатът Румен Христов от ГЕРБ/СДС в студиото на „Денят ON AIR“.

Той е категоричен, че помощта не трябва да е за всички.

Още по темата

19 май 2022 20:55

5

„Аз мога да си платя бензина и тези 12,50 лв., които се спестяват, не трябва да ги получавам. Но тези, които имат нужда, могат да получат 20,50 лв., вместо 12,50 лв. Виждаме, че заеми се вземат всяка седмица. Сега ще се внесе предложение за допълнително облагане с данък печалба за дружествата, които са с свръхпечалба, благодарение на това, че изземат средства от предприятията. Тези компенсаторни мерки и механизми, които бяха предложени за предприятията и небитовия сектор по отношение на електроенергията, закъсняха твърде много и инфлацията се напомпа“, допълни Христов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него лошото управление също увеличава инфлацията.

„Неслучайно ние сме с двойна по-висока инфлация от ЕС. За мен добра мярка, която беше обсъждана дълго време, е повишаване на ДДС от 50 000 на 100 000 лв., защото дребният бизнес изпитва затруднения, когато изпълнява всички изисквания. Това е стъпка в правилната посока“, подчерта народният представител.

„Повече от 1/3 от средствата от приходната част на бюджета идват от ДДС. Ако ние сме направили добри разчети и те показват, че можем да си позволим данък добавена стойност, хубаво е да стигнем до намаляване на единната ставка“, коментира Румен Христов.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 13 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!