Румен Христов: Ще има изненади в кабинета, ще бъде шарен

Румен Христов: Ще има изненади в кабинета, ще бъде шарен
„ГЕРБ-СДС е много сериозна формация. Даваме си сметка каква отговорна задача има пред нас. Ние ще бъдем категорично готови с правителство и с министър-председател. Обсъдени са имената и състава на правителството, но нека да изчакаме понеделник“, каза лидерът на СДС Румен Христов пред Bulgaria ON AIR.

Той разкри, че има договорка да не се коментират имената, това правителство ще бъде внесено в пленарната зала и ще се направи всичко възможно с излагането на програмата да привлекат гласове, които да го подкрепят.

image0 (9K)

„Ще има изненади. Шарено ще бъде правителството, но с доминиращи представители на ГЕРБ-СДС. Ние имаме ангажимент към нашите избиратели и след като сме първа политическа сила, трябва да направим всичко възможно за сформиране на правителство, иначе вариантите са ясни. Ако ние не успеем да съставим правителство, няма да дадем подкрепа на вторите“, каза още Христов.

Още по темата

2 дек 2022 19:23

57

По думите му ще се надяват на съвестта на народните представители, а не на партийните сметки.

„Така е прието и по света – първата политическа формация да понесе отговорността. Даваме си сметка, че ако съставим правителство в този тежък момент, ще инкасираме загуба, недоволство. Но вотът на избирателите ни задължава да направим този опит“, подчерта Христов.

Той бе категоричен, че темата за Изборния кодекс не е достатъчна да се обединим с БСП, изтъкна той.

Вижте целия разговор във видеото

https://www.dnes.bg/

(Visited 121 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!