Русия няма да пуснe кораби на НАТО в Азовско море

В отговор на призива на Петро Порошенко, НАТО да въведе свои кораби в Азовско море с цел да ограничи конфликта между Русия и Украйна, и да гарантира по този начин сигурността на Украйна, премиерът на непризнатата Кримска република Сергей Аксенов заяви, че Русия няма намерение да пуска кораби на НАТО в Азовско море.

„Никакви кораби на НАТО в Азовско море няма да има. Страната ни ще отстоява последователно и непреклонно националните си интереси и никой не бива да се съмнява в това“, казва Аксенов пред „Известия“, четем в m.newsread.info.

Кой е Сергей Аксенов. Премиерът на Крим Сергей Аксенов е фигура, свързана с много митове. В медиите го обвиняват във връзки с групировката „Сейлем“ през 90-те години, в притежаването на фалшива диплома от Симферополското висше военно-политическо строително училище и др. Абсолютно доказан факт е, че Сергей Аксенов е силно семеен мъж, грижлив към близките и приятелите си. Във властта в Крим са петима членове на неговото семейство – баща му, тъща му, снаха му, съпругът на тъщата, зетят.

Във властта след Сергей Аксенов идват не само роднини, но и делови партньори на семейството, а също и партийни съратници по линия на партия „Руско единство“. Депутатски кресла в парламента на Крим заемат Сергей Бородкин и Николай Висоцки – бизнес партньори на съпругата на главата на Крим Елена Аксенова. Делови партньор на Сергей Аксенов – Игор Лукашев, през 2017г. оглавява властта в Симферопол. Още една голяма група от приближени се настанява във властта – това са партийните му съратници, които след „руската пролет“ заемат различни постове – един е вицепремиер в правителството на републиката, а други двама са депутати в Думата и в парламента на Крим, пише Иван Жилин, специален кореспондент на „Новая газета“ в Крим.

Аксенов заявява, че в Крим трябва да се скъса с шуробаджанащината, наложена от Украйна. Това обаче не касаело неговите роднини, защото той лично отговарял за тях, пише Жилин.

Да се надяваме, че ситуацията в Азовско море няма да стигне ескалация, в която на практика да се пробва ще влязат ли там кораби на НАТО, или не. Последното най-малко ще зависи от волята на премиера на незаконната република в Крим.


image0 (9K)