НАЙ-НОВИ:

Руският шпионин в МО – назначение на Стефан Янев, служебен министър на Румен Радев

Петър Петров и Стефан Янев

Полк. Петър Петров от Министерството на отбраната е сочен като един от 6-имата арестувани за шпионския скандал, в полза на Русия. Това твърди в. „24 часа”. Източници на Faktor.bg потвърдиха информацията, допълвайки, че в четвъртък пред кабинета му в министерството са пазели мъже в черни униформи и са проверявали компютъра му и документации.

Нашият източник е категоричен, че полк. Петров е издигнат от експерт за зам. –шеф дирекция „Планиране, програмиране и бюджет“ по времето на служебния министър Стефан Янев, назначение на президента Румен Радев, а днес негов съветник. Красимир Каракачанов обаче е оставил Петров на важния пост, а на тази стратегическа позиция той е имал реално информация за всички финансови данни в армията, до програмите за модернизация и превъоръжаване, окомплектовката на поделенията, заплатите, личния състав по финансови данни. Позицията му е била стратегическа, защото е знаел с точност кой колко и какво харчи, а така и крайните получатели на събираната от него информация в Москва са знаели всичко за българската армия.

Петров носи синя униформа на ВВС. Той е бил запален тенисист част от конспиративните срещи на групата, ръководена от Иван Илиев, са се провеждали на столичен корт.

Преди година полк. Петър Петров бил награден от министър Красимир Каракачанов с орден „За военна доблест“ 3-а степен на церемония във Военния клуб.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

  Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Най-нови