САЩ временно спряха всички полети на територията си заради технически проблем

САЩ временно спряха всички полети на територията си заради технически проблем

Всички полети в САЩ са временно приземени заради технически срив в националната система за контрол на въздухоплавенто, съобщиха световните агенции. Забраната за летене няма да бъде вдигната поне до 9 ч. сутринта източно време (16 ч. българско време).

Става въпрос за предупредителната система, която сигнализира на пилотите за потенциална опасности по летателните коридори и летищната инфраструктура.

От Федерална авиационна администрация на САЩ съобщиха, че работят за разрешаването на проблема. От там допълват, че полетите няма да бъдат подновени, докато няма уверение, че всички агенции и авиопревозвачи нямат проблеми с оперирането на системата.

Федералната авиационна администрация е дала разрешение на всички самолети, които се намират във въздуха, да продължат предвижването към крайните си дестинации.

Ситуацията доведе до масово забавяне и струпване на хиляди пътници по летищата. Много от тях споделиха за забавянето на полетите им в социалните мрежи.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036


image0 (9K)