Светослав Илчовски предостави доказателства за финансови престъпления

Бизнесменът Светослав Илчовски предоставя на комисията по ревизията на управлението на Борисов видео и снимки, доказващи финансови престъпления на управляващите от ГЕРБ

Много хора ще започнат да говорят в следващите няколко дни, това е нищо пред това, което ще говорят през следващите дни. Доста изчерпателни неща съм видял. Почват да се разплитат нишките. Имаме обществен интерес, тези хора бъркат в джобовете на всеки един от нас – управляващите„, посочи той, цитиран от Евроком.

70 млн. лева кухи сделки ме караха да правя в името на премиера„.

Това заяви още Илчовски по време на изслушването му в комисията за ревизия.

Всичко беше контролирано от машината на ГЕРБ. Тя е свързана с финансови престъпления. Купуваш кухи акции от една компания на 100 лв, ама те струват 50„.

Тези хора от ГЕРБ бъркат в джобовете на всеки. Предоставил съм на комисията снимки. Поканиха ме на разходка в Монако. Искаха фиктивен оборот. Дал съм документи, за да го докажа, от 2017 г. са те.. Имам свидетели. Многократно са ме карали да правя такива сделки„.

Ще пусна сигнал до прокуратурата. Благодарен съм на Софийската районна прокуратура и им благодаря, че ме изпъкнала от лапите на хората срещу мен. Машините за напоителни системи – бяха ме помолили да дам пари, за да се пуснат. Никой не ме е пратил на комисията. Не познавам Мая Манолова. Нямам оръжие, не съм стрелял по човек, отговори той на въпроси на Тома Биков. Похвалиха ни се, че са почерпили жена с 5000 лв да обслужва премиера, коментира той самоличността на Мата Хари и чекмеджетата с пачки в спалнята на премиера„.

Малко преди това обаче заседанието на депутатите забуксува

От ГЕРБ поискаха документите от скандалните разкрития да бъдат публично представени пред медиите, предаде БНТ

Според Мая Манолова обаче някои от тях съдържат информация, която представлява фирмена тайна. Чуха се, че комисията е платформа за предизборна кампания.

В съобщение до медиите от компанията „Градус АД“, чието име се споменава от Светослав Илчовски пред комисията за проверка на управлението – са категорични, че твърденията, изнесени от него не отговарят на истината.

От компанията се заканиха, че ще заведат всички възможни дела срещу бизнесмена и ще сезират компетентните органи за разпространение на неверни твърдения, които уронват престижа и доброто им име.

Намерението на бизнесмена да продължи разказа си, предизвика бурни дебати.

Спазвам добрия тон, това е цирк. Г-жо председател, не е един сигнал и разказ може да се даде. Вие също участвахте в управлението. Манипулативна работи комисията. Няма доказателства. Има само един сигнал. Тази комисия не е трибунал. Години преди 89-a се четат присъди“, заяви Дани Каназирева от ГЕРБ.

Права сте, че не трябва да има чадър върху дейността, на който и да било, уверявам ви в това, затова и последната точка от днешното заседание ще бъде решение на комисията, затова кой сигнал от всичките, а те са вече над 90. Ще разгледаме„, каза председателят на комисията за проверка на управлението за последните 10 години Мая Манолова.

Има компетентни органи, те са доказали, че в голяма степен са пасивни, когато става дума за близкия кръг на властта. Затова ще очакваме с интерес и тяхната реакция, защото изнесената тук информация е много важна. Изнесоха се данни за много сериозни нарушения с участието на държавата и твърдения, че се използва и прокуратурата като плашило в този сценарий. Аз искам това да бъде доразвито и да чуем цялата истина на тази комисия„, каза Явор Божанков от БСП.

Изслушването продължава и в момента.

източник www.dunavmost.com

(Visited 2 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!