Свирепо! Моторист загина между Пловдив и Асеновград, влачил се на асфалта около 200 м

37-годишен мотоциклетист е загинал на пътя Асеновград – Пловдив край КЦМ. Сигналът за инцидента е подаден в 23.30 часа снощи. Смъртта на моториста е констатирана от пристигналите на място екипи на полицията и Спешна помощ. Загиналият е от асеновградския квартал “Долни Воден”.

Загиналият късно снощи до КЦМ моторист не е имал необходимата категория, за да кара мотоциклета, уточняват от МВР. Според експерти е карал мотора си Панда с висока скорост на задна гума, след което е паднал и тялото му се влачило около 200 метра, съобщи trafficnews.bg.

Мъжът се движел в група, а останалите мотористи не разбрали какво се е случило докато не установили, че един от групата го няма. На този етап няма данни за участие на друго МПС в произшествието.

Инцидентът се води самокатастрофирал мотоциклетист на прав участък при опит да вдигне мотора на задна гума. Всички охлузвания, които са по асфалтовото покритие, са в порядъка на 200-250 метра. Огледите са показали, че моторът се е движил след падането на тялото. Видимо по машината няма материални щети.


image0 (9K)