СДВР несъгласни с Терзиев за протеста срещу БФС

СДВР несъгласни с Терзиев за протеста срещу БФС
СДВР несъгласни с Терзиев за протеста срещу БФС

Снимка БГНЕС

„Столичната дирекция на вътрешните работи не споделя позицията на кмета на Столична община г-н Васил Терзиев, изразена по време на изслушването му във временната парламентарна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с протеста срещу БФС от 16.11.2023 г.“

Това се казва в съобщение, публикувано във фейсбук профила на Столичната дирекция на вътрешните работи.

„Изказаното мнение от г-н Терзиев за липса на комуникация между СДВР и Столична община не отговаря на истината. Отбелязваме, че при организацията на охраната на масови протести и мероприятия съществува изградено многогодишно добро взаимодействие между експертите на различни управленски нива между двете институции, включително и Столична община. Затова човекът, който е следвало да уведоми кмета на Столична община за ескалиране на напрежението и пряко да го съветва, е представителят на общината във въпросния Щаб.

Г-н Любомир Николов е ръководител на Столичната дирекция на вътрешните работи към МВР и като такъв не е в подчиненост на столичния кмет. При възникване на нарушения на обществения ред, следва представителя на общината да уведоми кмета на СО, който не е нужно да чака писмо от СДВР, за да предприеме действия по компетентност“, съобщават още от СДВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)