Седмокласниците подават заявление за първи етап на класиране между 5 и 7 юли

Седмокласниците подават заявление за първи етап на класиране между 5 и 7 юли

Снимка: Pixabay

image0 (9K)

От 5 до 7 юли ще е подаването на заявления за участие в първия етап на класирането в училищата след седми клас, съобщават от (РУО) в София-град.

Подаването на заявление за участие в първия и в третия етап на класирането ще бъде само по електронен път, на адрес – https://infopriem.mon.bg. Това може да стане: без чуждо съдействие от всяко електронно устройство с достъп до интернет, по което и да е време на денонощието; със съдействие на училището, в което ученикът завършва седми клас – през профила на ученика в рамките на работния ден; със съдействие на друго училище (т.нар. училище-гнездо), определено от началника на РУО в София-град, в рамките на работния ден.

Всеки ученик има персонален профил в електронната платформа – https://infopriem.mon.bg и индивидуален код за достъп.

От РУО обръщат внимание, че за професионалните паралелки е необходимо да има медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика.

Цялата необходима информация относно оценките ще бъде отразена по служебен път преди да се пристъпи към балообразуването и класирането. Поради огромния обем информацията се прехвърля поетапно и е възможно все още да не е видима в момента на попълване на заявлението за участие в първия етап на класирането, уточняват от РУО.

Съгласно чл. 63, ал. 2 от Наредба 10 на министъра на образованието и науката за организацията на дейностите в училищното образование, учениците, които кандидатстват за профила „Физическо възпитание и спорт“, подават в училището следните документи за участие в приема: заявление за участие в класиране по образец на училището; копие на свидетелство за завършено основно образование; копие на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика; служебна бележка, издадена от съответната спортна федерация, която удостоверява, че ученикът е класиран за участие в олимпийски игри или на призово място от световно, европейско, балканско или държавно спортно първенство.

Паралелки с профила „Физическо възпитание и спорт“ има в 28-мо Средно училище „Алеко Константинов“ и в 132-ро Средно училище „Ваня Войнова“.


 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 60 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!