Семейна фирма на шефа на Държавния резерв поема обществена поръчка за над 3 млн. лв.

Агенцията по заетостта е сключила договор за невъоръжена охрана за 3 187 944 лв. с ДДС с „Мултифорс А.С“ ЕООД. Управител на фирмата е Магдалена Пеева – съпруга на Станимир Пеев, който е председател на Държавния резерв и военновременни запаси. За това съобщи OFFNews. Според публикации в пресата Пеев е близък с премиера Бойко Борисов.

[ad id=“225664″]

От документацията на поръчката се вижда, че „Мултифорс“ е единственият участник. Договорът за охрана е за 36 месеца, а сумата ще се плаща на равни месечни вноски от 73 795 лв. без ДДС. Срещу това трябва да се осигури физическа невъоръжена охрана, която да осъществява регламентиран пропускателен режим в обектите на агенцията и да реагира по всяко време с автопатрул при получен алармен сигнал. Фирмата трябва още да извършва профилактика, ремонт и поддръжка на вече изградените СОТ системи в административните сгради.

image0 (9K)

Управител на „Мултифорс А.С“ ЕООД е Магдалена Пеева, а собственик на дружеството е от 2013 г. е „МУЛТИФОРС ГЛОБЪЛ МЕНИДЖМЪНТ“ АД. До тогава собственик на Мултифорс А.С“ е била Пеева, според търсачката на „Биволъ“, която работи с данни от Търговския регистър. Сайтът на регистъра в момента е недостъпен.

Станимир Пеев е председател на агенция Държавен резерв и военновременни запаси 2009 г., а преди това е беше кмет на район „Панчарево“ в Столична община. Според offnews.bg през 2007 г. Пеев е прехвърлил създадената от него „Мултифорс“ на своята съпруга.

Има данни за участие на „Мултифорс А.С“ в 162 обществени поръчки за над 34 млн. лв. Фирмата е сключвала договори за охранителни услуги с Министерството на земеделието и храните, Министерството на транспорта, Министерството на отбраната, Министерството на икономиката, НЕК, Софийската областна администрация, „Топлофикация София“, Националния военноисторически музей, УНСС, и „Булгартрансгаз“. Университетът за национално и световно стопанство е сключил договори с „Мултифорс“ на обща стойност 7 138 000 лв. без ДДС.

Източник: Дневник

(Visited 28 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!