НАЙ-НОВИ:

Сестрата на Марешки глобена от КЗК за нелоялна конкуренция

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби фирма „Трейднет Варна“ ЕООД за нелоялна конкуренция при търговията с горива.

[ad id=“225664″]

Тази компания е собственост на Нина Марешка, сестра на лидера на партия Воля и зам.-шеф на парламента Веселин Марешки.

Антимонополното ведомство е установило извършено нарушение по чл. 36, ал. 4 от ЗЗК от страна на „Трейднет Варна“ ЕООД. Наложената имуществена санкция в размер на 175 437 лв. (0.1% от общия оборот за 2017 г.).

В хода на проучването по преписката, образувана по искане на „Лукойл България“ ЕООД, „Еко България“ ЕАД, „Нис Петрол“ ЕООД, „Петрол“ АД, „Синергон Петролеум“ ООД, „Ромпетрол България“ ЕАД и „ОМВ България“ ООД, комисията установи, че „Трейднет Варна“ ЕООД е осъществявало в свои обекти в страната продажби на горива на дребно (бензин, дизел и пропан-бутан) на цени, по-ниски от разходите за производство и реализация на тези продукти за продължителен период от време и в значителни количества, с цел нелоялно привличане на клиенти, гласи решението на КЗК.

До средата на миналата година „Трейднет Варна” ЕООД се водеше собственост на майката на Марешки Веска, съобщи Офнюз. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

-->
Най-нови