Сигнали за транспортни неволи от различно естество в София

Сигнали за транспортни неволи от различно естество в София
Сигнали за транспортни неволи от различно естество в София

Снимка: Helpbook

Всеки ден столичани се сблъскват с транспортни неволи от различно естество. На тази тема е днешния обзор на получените сигнали в платформата на Helpbook.info. Ето и част от тях: „В гр. София, ж.к. Студентски град, на автобусна спирка „Блок 60“ в посока Симеоновско шосе всяка сутрин има по няколко спрели автомобила, докато водачите им си закупуват закуски от баничарницата в непосредствена близост до спирката. Това възпрепятства спирането на автобус 102 и качването на пътници в него. Понякога автобусът тръгва, без да са успели да се качат всички чакащи на спирката пътници. Когато се направи забележка на водачите, те реагират арогантно, използвайки нецензурни думи и звучащи заплашително. Същевременно тази спирка е излаз на други автомобили, които излизат от междублоковото пространство, за да се включат в движението по централното шосе, по което се движи и автобус 102. Това създава изключително неудобство на чакащите на спирката пътници, както и на водачите на автобус 102. Моля да се монтират камери на въпросната спирка, за да видят органите на КАТ как всяка сутрин има неправилно спрели автомобили и водачите им да получат съответните санкции за неправилно спиране“.

Получихме оплакване от район „Овча Купел“: „Здравейте. Във връзка с текущ ремонт в кв. „Суходол“ ул. „Траян Танев“ е пренасочен трафикът по ул. „Ст. Станиславов“, за което проявяваме разбиране. Проблем има за преминаване на огромни камиони и тирове, което е безумно и невъзможно технически! Моля, да бъде поставен забранителен знак и да бъде пренасочено тяхното движение. Опасявам се от възникването на по-сериозна ситуация с оглед тяхното движение в района, което всъщност е невъзможно. Благодаря“.

Наш потребител и друг път е подавал сигнал към Столична община с молба за съдействие относно преорганизация на светофарна уредба на кръстовището на бул. „Св. Кл. Охридски“ и ул. „Проф. Марко Семов“. Ето в какво се състоят проблемите: Първо – застъпване на зелен сигнал за десен завой от Охридски към Семов с ляв завой, идващи от бул. „Г.М. Димитров“ отново към Семов и опасност от засичане. ( Това дори е видно от снимката, направена от колата на Гугъл, която прикачам). Второ – излишно изчакване на идващи от „Г.М. Димитров“ за ляв завой към ул. „Семов“, при положение, че в този момент е зелен сигнал за дясно завиващи от ул. „Семов“ посока бул. „Г.М. Димитров“.
Или в същия този момент да се пуснат ляво завиващите от ул. „Семов“ към бул. „Кл. Охридски“.
Изчакването на един от потоците е излишно и допринася на излишна концентрация на изгорели газове. Но иначе правим еко стикери, УЖ за по-чист въздух или трябва да се усвоят едни пари…Моля изпратете компетентен екип да постои там 15 минути, не повече и да види за какво става дума.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал – направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)