Симеонов: Изборите са трудно предвидими

„Не мога да говоря за форма на лична обвързаност в политиката, трудно се работеше с ГЕРБ. Имаше разминаване в консервативната финансова политика в първите години, свързани винаги с доходите. Срещахме съпротива на всички теми, които полагаха основа на сериозна реформа.“ Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред бТВ, като не отрече и коалиционно управление след изборите на 4 април, пояснявайки, че е важна управленската програмата, която ще се следва.

По думите му изборите ще са трудно предвидими и с ниска избирателна активност – между 25 и 30%. Той засегна и темата с монополите.

„Смятам, че може да сме полезни на обществото в борбата с картелите на горивата, с този на телекомуникациите, както и с повишаването на минималната пенсия и пропорционално на другите“, каза още Валери Симеонов.

Според него има и разминаване на предписаните от щаба мерки и приетите, но подкрепя нов локдаун.

Той разкри и че има пръст във ветото на президента върху промените в Закона за приватизациите.

„Лично поисках съдействие от президента, възползвах се от отрицателното му отношение към правителството, за да бъдат спрени промени, които даваха възможност на всички приватизатори да нарушат задълженията си по приватизационния договор“, каза още Симеонов.

Лидерът на НФСБ оцени обаче Румен Радев не особено положително, като го нарече „провокатор на столично недоволство“.

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!