НАЙ-НОВИ:

Синът на убития Ким Чен- Нам е жив и на безопасно място

В Ютюб се появи видеозапис, в който мъж твърди, че е синът на заварения брат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун и че заедно с майка си и сестра си се намира на безопасно място, предаде БТА, цитирайки Асошиейтед прес.
„Казвам се Ким Хан-сол и съм от Северна Корея, от семейство Ким“, казва мъжът на английски в продължаващия 40 секунди клип.
„Баща ми беше убит преди няколко дни. Сега съм с майка ми и сестра ми. Надяваме се нещата скоро да се оправят“, допълва той.
Висш служител от южнокорейската Национална служба за разузнаване потвърди, че човекът от видеото е синът на Ким Чен-нам – Ким Хан-сол.
Младежът в клипа държи черен севернокорейски служебен паспорт и го отваря. Данните вътре са прикрити, но се вижда държавен печат на Северна Корея и ред от текст на английски, в който се казва, че валидността на паспорта е удължена.
Северна Корея издава служебни паспорти на правителствени представители, посочва Ройтерс.

Клипът е качен онлайн от неизвестна организация, наречена „Чолима сивил дифенс“. На сайта си тя посочва, че миналия месец е отговорила на „спешната молба“ на трима членове на семейството на Ким Чен-нам и ги е преместила на сигурно място.
Организация благодари на правителствата на Холандия, Китай, САЩ и неназована четвърта държава за оказаното хуманитарно съдействие за гарантиране на сигурността на семейството.

Ким Чен-нам бе убит миналият месец на летището в малайзийската столица Куала Лумпур, като за убийството бе обвинена Северна Корея.
Южнокорейското министрество на националното обединение заяви, че не му е известна организацията „Чолима“.

Източник: offnews.bg ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon