НАЙ-НОВИ:

Скандално! Българската армия е без доставчик на храна от три години

Заради висящата процедура по избор на доставчик, Министерството на отбраната харчи близо 31 млн. лв. без обществена поръчка

Българската армия е останала без доставчик на храна от три години. Това е установила проверка на бТВ. Заради висящата процедура по избор на доставчик, Министерството на отбраната харчи близо 31 млн. лв. без обществена поръчка.

Заради висящата обществена поръчка командирите твърдят, че са принудени да нарушават закона, откровен е началникът на Военноморските сили.

„Командирите са изправени пред една страшна дилема – или да нарушат закона и да не осигурят безплатната храна, или да я осигурят по нерегламентиран нормативно път, което отново е нарушение на закона”, казва контраадмирал Митко Петев, командващ ВМС.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че са пускани обществени поръчки до 30 хил. лв., което е законно изключение. Според адвокат Грета Ганева това е заобикаляне на закона.

„Заобикаляне на закона се счита за състояние, в което със законни средства постигаш забранени от закона цели”, посочи юристът.

-->

„Аз ви казвам, че няма какво да се направи. Или трябва да храним войниците, или да разпуснем армията”, обясни Каракачанов.

Месец след встъпването в длъжност на Каракачанов, 3-членен състав на Върховния административен съд дава решение на министъра. Обжалваната процедура по обществената поръчка да продължи. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови