Скандал! Видео показва как бащата на президента Радев блъска човек и не реагира. От „Дондуков“2: Има очевидна режисура!

„В отпуск съм, но щом инцидент от 17 изплува на 25, когато президентът е на Шипка, има очевидна режисура.“ Това беше краткият коментар за ЗАРАТА на шефа на политическия кабинет на държавния глава Румен Радев по повод на скандален запис, разпространен в социалните мрежи и тиражиран от официалните български медии, от който се вижда как бащата на президента – Георги, е блъснал човек в Харманли, а после инцидентът е прикрит от полицията.

[ad id=“225664″]

На видеото се вижда как „Мерцедес” с  номер Х6349ВН блъска друг участник в движението, който се движи с инвалидна триколка. Злополуката се случва на 17 август на кръгово в Харманли и случаен гражданин го е записал с телефона си.  Записът продължава почти 7 минути съобщават от Фактор.бг

Шофьорът на „Мерцедеса” се оказва Георги Радев, разпознат от съгражданите си.

Георги Радев отнема предимство и предизвиква катастрофата.

Реакцията на Радев – старши е мека казано, стъписваща. Вместо да се притече на помощ на пострадалия с инвалидната триколка, който лежи на асфалта, той остава в колата си.

Мъжът в количката се обажда по мобилния си телефон, а след малко пристигат две патрулки с петима полицаи. На мястото на катастрофата идва и линейка, която изнася пострадалия с носилка. В същото време униформените се суетят, обаждат се на някого видимо притеснени от ситуацията.

[ad id=“263680″]

Движението в района е затруднено. Едната от патрулките си тръгва, остават само двама полицаи, а на кръговото след 15-20 минути неочаквано се появява мъж, който в последствие се оказва

Михаил Лисков – бивш кмет на Харманли и сегашен лидер на БСП

и общински съветник в града. Той също е разпознат от минувачите. Започва оживен разговор с униформените, звъни на някого по телефона.

Служителите на реда обаче не пишат протокол, не правят оглед на инцидента, не подлагат нарушителя на тест за алкохол, сякаш са забравили за задълженията си. От кадрите се вижда как лидерът на социалистите си тръгва от мястото на инцидента, а полицаите помагат на бащата на Радев да отпътува с „Мерцедеса“ си без никаква санкция, разказва очевидец.

За скандалния инцидент се мълчи повече от седмица. Катастрофата не е обявена и в полицейския бюлетин на Хасковска област, а това поражда съмнения, че злополуката е умишлено прикрита със съдействието най-вероятно  на лидера на БСП и местното полицейско управление.

Снимка: Сакарнюз

Разпространеният видео клип поставя тежки въпроси и пред министъра на МВР

Валентин Радев – знаел ли е за катастрофата и ако не, защо полицейските началници от Харманли и Хасково са погазили закона и са скрили от него ПТП, в което участва бащата на държавния глава? Кого пази народната полиция – жертвите на престъпления или властимащите и техните роднини?

[ad id=“236993″]

Прикритият инцидент поставя и проблема дали МВР наистина е деполитизирано или продължава да изпълнява политически поръчки?

Както вече писахме в началото на този кратък текст, шефът на политическия кабинет на Румен Радев заяви, че най-вероятно става дума за „режисура“. Опитите ни да се свържем с някого от ръководството на БСП останаха безплодни.

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)