Скандал! Осъдени за пране на пари се преструват на слепи с документ от ТЕЛК

Двама братя роми от небезизвестна фамилия в Долни Дъбник карат мощни коли с 200 км/ч, но иначе се водят със 100% слепота и нужда от чужда помощ според решение на ТЕЛК, съобщи Trafficnews.bg.

Двамата са заснети от екипа как карат колите си и дори цепят дърва, а би трябвало да са слепи и да се придвижват с придружител, за което получават помощи от години.

Пред журналистите „инвалидите“ отричат да шофират, но в същото време имат влезли в сила актове и присъди за шофиране без книжки. Такива с диагнозата им „слепота“ няма как да бъдат изкарани. От ТЕЛК пък се оправдаха, че дори и да не са съгласни с диагнозите им, има съдебно решение в тяхна полза след обжалване и те са длъжни да го изпълнят.

Горан Станев и Станьо Маринов и са известни на правосъдието по дело за пране на пари. „Те двамата, майка им, баща им и сестра им са осъдени на общо 41 години на 2 инстанции. Преди дни майката бе ескортирана в Сливенския затвор, ще лежи 8 години“, обясни авторката на разследването Тина Ивайлова. Майката е осъдена за измами над чужденки, извършени между 2009-2013 г. Родителката на двамата „слепци“ е подмамвала жертвите си с уверението, че имат черни магии и тя ще им ги развали. Тя е осъдена по дело за три от измамите на стойност 4 млн. лв.

От записа се вижда също така, че братята, които държавата подпомага за 100% нужда от чужда помощ,  живеят в палат и нямат вид на нуждаещи се.

В същото време заради подобни злоупотреби на много места в страната са ощетявани истински нуждаещи се хора с увреждания. Последният случай на разкрита далавера в системата беше преди дни, когато шефката на ТЕЛК-Ловеч бе арестувана за подкупи.


image0 (9K)