След катастрофа: Задържаха мъж, превозващ мигранти

Мъж, превозващ мигранти, е задържан след пътно произшествие в Харманли, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Автомобилът му бил забелязан във вторник по обяд, при рутинен обход по улица „Иван Вазов“. Служителите му подали звуков и светлинен сигнал, но мъжът опитал да осуети проверката и увеличил скоростта. След преследване се стигнало до сблъсък със служебния патрулен автомобил.

image0 (9K)

Шофьорът успял да избяга, но впоследствие е установен и задържан.

Установено е, че преди два дни той е бил хванат да шофира автомобил без да притежава свидетелство за правоуправление и с два грама наркотик. Водачът бил с хуманитарен статут с адрес в София, а автомобилът превозвал четирима пътници.

Пасажерите се оказали мигранти, самоопределящи се за сирийци и нямали документи за самоличност. Те са настанени в Специалния дом за временно настаняване на чужденци (СДВНЧ) в Любимец.

При справка се установило, че регистрационните табели на колата са издадени за друго МПС. Образувано е досъдебно производство.

Часове по-късно, служители от управлението са проверили хотелски комплекс в близост до града. В една от стаите, наета от 24-годишен софиянец, са намерени двама мъже и две жени, също без документи за самоличност. По техни данни са от Тунис.

Приведени са в СДВНЧ, а наемателят на стаята е задържан до 24 часа. Проверките на служителите в комплекса продължили по неотложност и в друга хотелска стая. Тя се е обитавала от 36-годишен сириец с адрес в Харманли. На няколко места са открити различни видове дрога. Последвало е задържането му до 24 часа по стартиралото досъдебно производство.
 

https://www.dnes.bg/…..

(Visited 129 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!

Left Menu Icon