След като минем 40-те, внимаваме. Ето как

40-те години в живота на мнозина се струват страшни, преломни, началото на старостта. Но в днешно време с развитието на медицината, терапиите и разширените възможности за здравословен начин на живот 40-те ни години всъщност могат да се окажат златния ни период. За да му се насладим в цялата му прелест, е важно да се грижим за своето здраве – физическо, емоционално, психическо. В основата на осъществяването на тази цел има неща, които е важно да следим и наблюдаваме след навършване на 40 години, научи от експерти ЗАРАТА.

Връзките ни. След тази възраст е важно любовните ни връзки да са възможно най-хармонични и спокойни, за да се чувстваме добре и да не вредим на емоционалното си здраве.

Физическата активност. Навлизайки в 40-те става все по-задължително да се движим повече, да спортуваме и да бъдем активни, за да се поддържаме във форма.

Употребата на телефон. Не бива да прекаляваме с използването на телефона, а да наблегнем на контакта очи в очи с приятели и близки.

Здравето на червата. Една известна поговорка гласи, че здравето е в червата. Много болести тръгват именно оттам – затова се грижете за здравето им и ще бъдете добре.

Емоционалното ни състояние. Нестабилното емоционално състояние ни вреди много повече, когато сме в зряла възраст, затова е препоръчително да следим за него.

Нивата на стрес. Опитайте се да контролирате стреса в живота си и да го ограничите, защото с напредъка на възрастта той ще подкопава доброто ни здраве.

Производството на колаген и еластин. За съжаление, с годините в тялото ни намалява производството на колаген и еластин, които отговарят не само за красивата ни кожа, но и имат важно значение за костите и ставите.

Състоянието на кожата ни. Грижете се с повече внимание за кожата си след 40-те години.

Съзнанието ни. Работете активно върху здравето на мозъка ви. Може да включите занимания като йога и медитация, за да се освободите от стреса, който му влияе негативно.

За кого даваме времето си. Когато разпиляваме времето си, ние раздаваме и своята енергия. А губейки тези ценни ресурси, ние вредим на себе си, на емоционалното си здраве. Затова преценявайте добре на кого да отдавате времето си.

Щастливи ли сме в работата. След навършване на определена възраст е препоръчително да обръщаме повече внимание на професионалната си заетост в посока прави ли ни щастливи и удовлетворени. Ако сме нещастни в работата, това неминуемо ще влияе и на здравето ни.

Метаболизмът ни. С годините метаболизмът се забавя и е добре да предприемем стъпки по неговото подобряване.

Храносмилането ни. С напредването на възрастта и забавеният метаболизъм килограмите ще се натрупват все по-бързо. Затова е препоръчително да избягваме приема на въглехидрати и да го контролираме внимателно.

Отпуснали ли сме коремче? Натрупването на излишни килограми не е проблем само от естетически причини, но най-вече, защото увеличава рисковете за здравето ни. Затова следете талията си и се стремете да не образувате коремче.

Спим ли достатъчно. Вие сте човекът, който може да определи ритуалите за сън и добрите практики. Като например, да не консумирате храна поне 2-3 часа преди сън, да не гледате телевизия или пък да сърфирате в интернет непосредствено преди лягане, защото тези навици вредят на качеството на съня ви и ще се будите сутрин с усещането, че не сте се наспали добре.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!