След многократно нарушавана ограничителна заповед. Мъж е задържан за убийството на бившата си жена

Мъж е арестуван по подозрение, че е убил бившата си жена, съобщи БТА. Жената е имала ограничителна заповед срещу него от 2017 г., а той няколко пъти я е нарушавал, съобщи по-рано окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Убийството е извършено в град Тервел във вторник сутринта. Според разследващите жертвата е била пребита до смърт на улицата. Те предполагат, че тя се е срещнала със заподозрения след телефонни разговори, между тях е възникнал конфликт и той я е убил.

Арестуваният Фаредин Мемиш Ахмед


Арестуваният Фаредин Мемиш Ахмед

Соченият от властите за извършител на убийството е 51-годишният Фаредин Мемиш Ахмед. Той е бивш съпруг на жертвата. Тя е имала ограничителна заповед срещу него, а той я е нарушавал многократно и е бил санкциониран за това, посочват от прокуратурата.

След убийството властите започнаха издирване на Ахмед. Той е бил открит и арестуван във вторник вечерта в апартамент, който е трябвало да ремонтира. Според БТА той още не е разпитан, защото е заловен в нетрезво състояние.

Прокуратурата съобщи, че има достатъчно доказателства срещу Ахмед. Има свидетели, доказателства и видеозаписи на движението на жертвата и убиеца малко преди престъплението, каза окръжният прокурор.

Убийството е извършено с особена жестокост, каза още Радослав Бухчев. Наказанието е от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

От началото на 2021 г. в България най-малко 15 жени са убити от мъже и почти във всички случаи заподозрени за убийството са техни партньори, съпрузи, синове. Официална статистика за тези убийства обаче липсва. Последният случай, който привлече общественото внимание, беше на Евгения Владимирова, за чието убийство призна съпругът ѝ Орлин.

Държавата не събира и данни за случаите на домашно насилие и насилие, основано на пола. Според различни проучвания една на всеки три жени е преживяла физическо и/или сексуално насилие.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036………. .


image0 (9K)