След Хайредин – бедствено положение и в Брегово

След община Хайредин бедствено положение обявиха и във видинската община Брегово заради риска от наводнения. Междувременно започна спешно укрепване на рисковия язовир „Рогозен” 1.

[ad id=“225664″]

Кризисната ситуация в област Враца е преодоляна, нивото на река Скът спадна. Хората в района обаче се страхуват, не могат да забравят наводнението в Мизия преди четири години, предава бТВ.

Къщата на Цветана Русинова рухнала напълно по време на бедствието. Получила помощ от 400 лева, които стигнали само за цимент, разказва репортаж на телевизията.

Днес улицата, на която е живяла, е призрачна – само 3 от къщите са обитаеми.

[ad id=“236993″]

Цветана се спасява като бяга в двуетажната къща при съседите си. Но водата започва да пълзи по стълбите на втория етаж. На прозорците има решетки. Избавление идва чак на сутринта. Евакуират ги с лодка. Спасителите успели да изкъртят решетката.

Сега жената живее в къщата на децата си. Въпреки че реката не е далече Цветана се опитва да я заобикаля. След бедствието не може да гледа вода. От няколко нощи не може и да спи.

[ad id=“236999″]

Всяка нощ се моли бедствието никога повече да не се повтаря. И се пита защо след трагедията преди 4 години не са взети всички мерки, за да спят спокойно.


image0 (9K)