Служителка с противоречива репутация е назначена за регионален шеф

Служителката, която е подписала разрешението за противоречивия строеж в защитената местност „Алепу“, ще оглави поне временно регионалната екоинспекция в Бургас, информира БНР, цитирано от ЗАРАТА.

Таня Манолова заменя на поста Детелина Иванова, която беше освободена със заповед на служебния министър на околната среда и водите Асен Личев.

Таня Манолова е дългогодишен заместник-директор на регионалната екоинспекция в Бургас. От 2014 година за кратко е назначена за директор след отстраняването на Антони Иванов от поста.

За Таня Манолова се твърди, че тя е експертът, подписала разрешенията за строителството защитената местност „Алепу“ на скандалната „подпорна стена“, която прилича по-скоро на бъдещ хотелски комплекс, коментира БНР.

По случая се води разследване защо тези разрешения са издадени, без да бъде извършена оценка за въздействието на проекта върху околната среда.

Сега Таня Манолова ще заеме ръководен пост в екоинспекцията до провеждането на конкурс за назначаването на постоянен директор на РИОСВ-Бургас.

Вчера стана ясно, че досегашният директор на институцията Детелина Иванова е уволнена, защото е отменила заповед, забраняваща строителството в местността „Каваците“, в която попадат къмпингите „Веселие“ и „Смокиня“.

 

 

 


image0 (9K)