Социалните партньори подкрепиха само бюджета на НЗОК

Социалните партньори подкрепиха само бюджета на НЗОК
Социалните партньори подкрепиха само бюджета на НЗОК

Снимка БГНЕС, архив

Социалните партньори подкрепиха принципно или с бележки Проекта на Закон за Бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2024 г., с изключение на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), който се въздържа от подкрепа.

Това заяви вицепремиерът Мария Габриел след продължилото над 5 часа заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), предаде БГНЕС.

„По точка две от дневния ред НТСТ не постигна единодушна подкрепа относно Проекта на Закона на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2024 г. АИКБ, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Съюз на стопанска инициатива (ССИ) се въздържат от подкрепа. Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Българска стопанска камара (БСК) принципно подкрепят. КНСБ и КТ „Подкрепа“ не подкрепят под условие“, съобщи Габриел.

Още по темата

21 ное 2023 16:30

58

Социалните партньори не постигнаха единодушна позиция и относно Проект на Закон за Държавния бюджет. „БСК, КРИБ и КТ „Подкрепа“ се въздържат от подкрепа. АИКБ, ССИ не подкрепят, БТПП и КНСБ принципно подкрепят с редица бележки“, каза вицепремиерът.
 

https://www.dnes.bg/

(Visited 11 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)