Социалното министерство отделя 5,7 млн. лева за заетост

Социалното министерство отделя 5,7 млн. лева за заетост

Снимка: БГНЕС

image0 (9K)

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров утвърди заповед за осигуряване на близо 5,7 млн. лв. по Националния план за действие по заетостта, съобщава Bulgaria ON AIR.

Допълнителни средства ще се насочат към програми и мерки за заетост и обучение за хора от уязвимите групи на пазара на труда.

Още по темата

11 авг 2022 10:21

16

4 авг 2022 18:15

29

Осигуряването на средствата ще даде възможност 3097 безработни да започнат работа, а 257 души да бъдат включени в обучения.

По този начин общият брой на хората, които ще започнат работа по програми и мерки на Националния план за действие по заетостта през 2022 г., ще достигне 25 051 души. Включените в обучения ще се увеличат до 10 743 души.

Преразпределението на финансовия ресурс беше одобрено днес на заседание на Националния съвет за насърчаване на заетостта. Преобладаващата част от средствата ще се използват за включване в заетост на младежи, продължително безработни, хора с увреждания, безработни в предпенсионна възраст и хора с право на временна закрила, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.
 

https://www.dnes.bg/

(Visited 43 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!