Спипаха двама „фермери“ докато поливат грижливо коноп

Спипаха двама "фермери" докато поливат грижливо коноп

Снимка: МВР

Задържани са двама мъже, отглеждали над 250 растения коноп и държали 38 килограма марихуана в Златаришко, съобщи директорът на Областната дирекция на полицията във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.

Мъжете, на 50 и на 52 години, известни на полицията, са задържани в хода на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества на 14 септември вечерта в имот в златаришкото село Родина, докато са поливали 256 насаждения от рода на конопа, с височина близо три метра.

При последвало претърсване в помещения, намиращи се в близост, са намерени и иззети 5 чувала с марихуана, с тегло около 38,5 кг.

В петък двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на прокуратурата са задържани за срок до 72 часа, посочи районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

В понеделник прокуратурата ще поиска постоянна мярка „задържане под стража“. Насажденията са били засети в стопански двор върху площ от 250 квадратни метра и вероятно двамата задържани са се занимавали с тази дейност още от миналата година, уточниха разследващите./БТА
 

https://www.dnes.bg/

(Visited 14 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.