Според Янев ПП-ДБ искат да овладея службите

Според Янев ПП-ДБ искат да овладея службите

Управляващите от ПП-ДБ правят опит за овладяване на службите за сигурност, смята бившият служебен премиер Стефан Янев, който е лидер на „Български възход“.

„Има желание службите да бъдат овладени, а не да ги реформират. Кой е казал, че те не работят в интерес на България и не защитават нашите национални интереси? Кой твърди това? Този, който има интерес да ги овладее и предлага сливане на две различни разузнавания. Механичното им сливане няма да доведе до нищо повече от загуба на това, което е в основата на държавността – наличието на подходяща информация, на базата на която се вземат управленски решения от овластените за това хора в НС, в изпълнителната власт и в президентската институция. Службите обичат тишината!“ , каза той.

По думите му публичното говорене за службите трябва да бъде само за бюджета на тези служби.

„Службите са работили за България и ще продължат да работят за страната, ако ние им създадем условия. Ако само ги критикуваме и мислим само как да махнем Пешо и да сложим Гошо – не сме на прав път“, посочи той.

Според него мнозинството от българския народ иска да има правителство, но не подкрепя много от решенията на кабинета „Денков“.

„Дали е стабилно мнозинството в Народното събрание – това предстои да видим в следващите месеци. Но по отношение на българския народ, ще видим каква оценка ще даде по време на местните избори“, коментира той.
Много добри шансове за Виолета Комитова в надпреварата за София очаква лидерът на партия „Български възход“ Стефан Янев.

Арх. Комитова, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството в служебния кабинет на Янев, е кандидатът на БВ за столичен кмет.

„Залагаме на принципа на търсене на хора със собствена кариера и искащи да направят нещо и за обществото. Кандидатите ни за кметове и за общински съветници са хора с компетентност и почтеност“, каза лидерът на БВ и уточни, че партията ще участва в изборите за местна власт във всички области на страната.

https://www.dnes.bg/

(Visited 9 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)