Станислав Тодоров: Имаме газ за юли

Комисията за енергийно и водно регулиране обсъжда цената за газа през юли.

Още по темата

1 юли 2022 19:12

198

1 юли 2022 09:20

1

Решението ще влезе в сила със задна дата – от 1 юли.

„Цените ще продължават нагоре, докогато Русия използва доставките на енергия като средство за натиск. Изключително е сложна обстановката в цяла Европа с доставките на газ. Германия вече намалява и потреблението както за промишлени, така и за битови потребители. Добрата новина е, че ние ще имаме газ през месец юли.“ Това обяви председателят на КЕВР Станислав Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

На заседанието на КЕВР стана ясно, че остават исканията на „Булгаргаз“ за 32% поскъпване на синьото гориво за месец юли, а един мегават час да се продава малко над 186 лв. По време на заседанието Станислав Тодоров заяви, че нужното количество на синьото гориво за месец юли е осигурено, а целта на газовите дружества ще бъде хранилището в Чирен да бъде запълнено до 80% преди зимния сезон.

„Аз лично считам, че е дълг както на „Булгартрансгаз“, така и на всички газови дружества, които са закупили капацитет, да го използват в Чирен и да запълнят хранилището до 80%. Ще проведем разговори както с „Булгаргаз“, така и с „Булгартрансгаз“, за да видим какви административни стъпки комисията може да предприеме, така че да осигурим това задължение“, каза Тодоров.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)