Стара Загора става столица на българския високотехнологичен бизнес

Над 140 участници, представители на едни от най-големите технологични компании в България, ще вземат участие в Стара Загора на  Национална конференция „Експанзия на индустрията на знанието на регионално ниво“.

Тя ще се проведе на 25 юни от 9.30 часа в залата на Културен център „Стара Загора“, информира ЗАРАТА.

Форумът се организира от Община Стара Загора съвместно с Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). По време на него ще бъдат  дискутирани факторите и мерките, които трябва да бъдат взети на локално и национално ниво за привличането на нови инвестиции и за създаването на нови работни места.

Ще бъдат разгледани новите реалности в сектора, както и темата за пандемията като катализатор на експанзията на бизнеса на регионално ниво. Присъстващите ще посочат конкретни мерки за привличане на нови инвеститори и за създаване на благоприятна бизнес среда.

Участие в срещата ще вземат Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора, Илия Кръстев, председател на УС на AIBEST, Доброслав Димитров, председател на Българска асоциация на софтуерните компании, Добромир Иванов, председател на Българската стартъп асоциация,  Генчо Керезов, зам.-кмет в направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ на Столична община, Стефан Стоянов, зам.-кмет „Образование, бизнес и европейски политики“на Община Пловдив, представители на местната и държавната власт и институции, както и големи международни и български компании и неправителствени организации.

Конференцията ще се излъчва с безплатен стрийминг на живо ТУК

 


image0 (9K)