Старозагорка от „Самара“ 1 е глобена за огън на улицата (варила буркани)

Горещ телефон на Община Стара Загора 21 – 24 септември 2018 г.: Старозагорка от „Самара“ 1 е глобена за огън на улицата (варила буркани). Друга е глобена за хранене на бездомни котки

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 21 до 24 септември, са отчетени близо 150 сигнала. Граждани са подали информация за над 40 неправилно паркирани МПС. Информация е получена за автомобилни гонки в района на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

По сигнал е извършена проверка и съставен Акт за установяване на административно нарушение на жена, живуща в село Богомилово, за системно хранене на бездомни котки. На старозагорка, запалила огън на улицата за варене на буркани в кв. „Самара 1“, също е наложена административна санкция.

[ad id=“225664″]

За бездомни кучета е съобщено в района на Гробищния парк, южно от IX то ОУ „В. Ханчев“, около зелените площи до Съдебната палата, както и до блок №8 на ул. „Чавдар“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Извършени са проверки по сигнали за силен и непрестанен лай от домашни любимци в жилищни сгради, смущаващи спокойствието на живущите в тях.

Продължават оплакванията от струпване на шумни компании и слушане на музика на открито в междублокови пространства. Сигнал е получен и за вандалски прояви около вертолета в парк „Артилерийски“, както и за такива в детската площадка до блок №68 на ул. „Света Троица“. Оплаквания има и от силна музика от заведения.

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, паркомати, обезопасени са шахти и са взети мерки за възстановяване на компрометирани пътни знаци. Докладна записка е съставена за изхвърляне на балатум до контейнер за смет, до блок №62 на ул. „П. Р. Славейков“.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.


image0 (9K)